Botox

Hva er botox?

Antirynkebehandling med injeksjoner

 

  • En enkel og effektiv metode for å redusere fine linjer og rynker rundt øynene, på pannen og mellom øyebrynene.

 

Hva er antirynkebehandling med injeksjoner?

Det injiseres små doser i huden av et legemiddel, for eksempel Botox, som inneholder det muskelavslappende stoffet botulinum-toksin. Sammentrekningen av en bestemt ansiktsmuskel reduseres eller stanses, og rynkene glattes ut.

 

Hvordan virker det?

Legemiddelet binder seg til nerveender og forhindrer utslipp av en substans som aktiverer musklene. Bestemte muskler blir midlertidig satt ut av funksjon. Det kan ta opptil to uker før du oppnår maksimal effekt. Etter noen måneder reduseres effekten, da nervecellene lager nye kontaktflater med muskelcellene. Injeksjonene må derfor typisk gjentas 2-3 ganger årlig.

 

Hva innebærer behandlingen?

Første steg er å ha en konsultasjon med en hudlege som vil vurdere om antirynkebehandling med injeksjoner er aktuelt, diskutere forventet resultat og svare på eventuelle spørsmål du har. Antirynkeinjeksjoner er en ikke–kirurgisk behandling av rynker. Et lite volum av legemiddelet injiseres til bestemte muskler med en veldig tynn nål. Ubehaget av nålestikket er vanligvis minimalt. Lett rødhet på injeksjonsstedet er vanlig, og forsvinner som regel i løpet av noen få timer. Selve behandlingen er utført på noen minutter.  

 

Hvor lenge varer det?

Antirynkebehandling med injeksjoner varer vanligvis 3-4 måneder. Med repeterende behandlinger kan effekten vare lenger, da musklene svekkes over tid.

 

Er det trygt?

Botox har vært brukt til å redusere rynker i over 20 år. Det brukes også for å behandle flere  medisinske tilstander som for eksempel spastisk parese, migrene, skjeling og overdreven svette. Behandlingen er trygg og innebærer normalt liten til minimal risiko når den utføres av kvalifisert medisinsk personell. Legemiddelet kan kun rekvireres av lege.

Timebestilling: +47 416 37 191

 

Fillere

Hva er dermale fillere?

 

Dermale fillere er ikke–kirurgiske injeksjonsbehandlinger som gir økt spenst og volum i huden. De kan brukes i områder i ansiktet med volumtap som har oppstått som resultat av den naturlige aldringsprosessen. Dermale fillere kan også brukes til å gi kontur og definisjon av lepper.

 

Hyaluronsyrebaserte fillere

De fleste fillere som brukes i dag er basert på hyaluronsyre (HA). HA er en naturlig bestanddel i huden som blant annet gir volum, spenstighet og fuktighet. Restylane er en av verdens mest kjente HA filler – og det er denne som brukes i vår klinikk.

Hva skjer under prosedyren?

Under konsultasjonen vil du bli informert om hvilken filler som passer huden din, hvilke områder som kan bli behandlet og forventet resultat. Vi vil også gi informasjon om varighet og kostnad av behandlingen.

Prosedyren involverer flere injeksjoner i behandlingsområdet. Nålene som brukes er veldig tynne, men det brukes likevel av og til bedøvelseskrem i forkant av injeksjonene for å minimere ubehag. Prosedyren tar fra 20-40 minutter avhengig av området som skal behandles.

 

Dermale fillere kan brukes til å:

 

  • Redusere dype rynker og linjer i ansiktet som f.eks

    • Linjene fra nese til munn (nasolabial folder)

    • Linjene fra munnviker til kjeverand (marionettelinjer)

 

  • Gi kontur og volum til kinn

  • Gi volum og definisjon av leppekant

 

 

Hvor lenge varer effekten:

 

Varigheten avhenger av området som er behandlet og type filler som er brukt. Effekten er reversibel med tiden, men gjennomsnittlig varighet er minst 6-8 måneder. Det kan være individuelle variasjoner.

 

Hudspesialist Dr. Skoie har mange års erfaring med bruk av dermale fillere. Hun mener at fillere er svært godt egnet til behandling i områder rundt munnen, samt for å gjenopprette kontur og volum i kinn og lepper.

Timebestilling: +47 416 37 191

 

© 2019 Design av Egen Logo AS